سئو
در این مقاله ما تمام محتواهای گوگل که در مورد سئو سایت (seo ) منتشر کرده است را ترجمه کرده ایم و قرارداده ایم. اگر به دنبال این هستید که در مورد سئو اطلاعات کسب کنید این محتوا مناسب شماس. همچنین اگر به دنبال ثبت سفارش سئو سایت هستید با ما تماس بگیرید
سفارش سئو : 09102504992
سئو چیست ؟
سئو – seo مخفف search engine optimization می باشد. به این معنا که برای اینکه ربات های جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو درک بهتری از وب سایت شما ، عبارت های مرتبط با آن و همچنین میزان اعتبار و سودمندی سایت شما برای کاربران خود داشته باشد، نیاز است که شما مجموعه ای از کارها را بر روی سایت خود و خارج از سایت خود انجام دهید که اولا به موتور های جستجو کمک کنید حوزه فعالیت شما را درک کنند، دوما اعتبار وب سایت خود را بالا ببرید.
به مجموعه ای از این امور که در نهایت باعث میشوند رتبه سایت شما بهبود پیدا کند و در عبارت های مرتبط با حوزه کاری خود در سرچ گوگل دیده شوید سئو می گویند. در دنیای امروز که همه به دنبال تبلیغات کسب و کار خود در اینترنت هستند و هر سایتی که در نتایج بالاتری قرار بگیرد بازدید بیشتری میگیرد، اهمیت seo روز به روز بیشتر می شود زیرا مستقیما روی فروش سازمان ها و بیزینس ها تاثیر می گذارد.
راهنمای مبتدیان سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو ( SEO )
زمانی که شما وبسایت خود را ساختید، احتمالاً آن را با در نظر گرفتن کاربران طراحی کردهاید و سعی کردید برای آنها یافتن و کاوش در محتوای خود را آسان کنید. یکی از این کاربران، موتور جستجو است که به مردم کمک میکند محتوای شما را کشف کنند. SEO—مخفف بهینهسازی موتور جستجو—به معنای کمک به موتورهای جستجو برای درک محتوای شما و کمک به کاربران برای یافتن وبسایت شما و تصمیمگیری درباره اینکه آیا باید از طریق موتور جستجو از وبسایت شما بازدید کنند یا نه، است.
عناصر اساسی جستجو، مهمترین عواملی را که باعث میشوند وبسایت شما واجد شرایط ظهور در جستجوی گوگل باشد، شرح میدهند. در حالی که هیچ تضمینی وجود ندارد که سایت خاصی به فهرست گوگل اضافه شود، وبسایتهایی که اصول جستجو را رعایت میکنند، احتمال بیشتری برای نمایش در نتایج جستجوی گوگل دارند. SEO به معنای برداشتن گام بعدی و کار بر روی بهبود حضور وبسایت شما در جستجو است. این راهنما شما را از طریق برخی از رایجترین و مؤثرترین بهبودهایی که میتوانید بر روی وبسایتتان اعمال کنید، هدایت میکند.
اینجا هیچ راز خاصی وجود ندارد که به طور خودکار وبسایت شما را در گوگل در رتبه اول قرار دهد (متاسفم!). در واقع، برخی از پیشنهادات ممکن است حتی به کسبوکار شما مربوط نباشند، اما رعایت بهترین شیوهها امیدوار است که کار را برای موتورهای جستجو (تنها گوگل نیست) آسانتر کند تا محتوای شما را بررسی، فهرستگذاری و درک کنند.
گوگل چگونه جستجو میکند؟
گوگل یک موتور جستجوی کاملاً خودکار است که از برنامههایی به نام “crawler” (خزنده) استفاده میکند تا به طور مداوم وب را کاوش کند و به دنبال صفحات جدید برای اضافه کردن به فهرست ما باشد. شما بهطور معمول نیازی به انجام کار خاصی جز منتشر کردن وبسایت خود در اینترنت ندارید. در واقع، اکثریت قریب به اتفاق وبسایتهایی که در نتایج ما فهرست شدهاند به طور خودکار یافت و اضافه میشوند در حالی که ما وب را کاوش میکنیم. اگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، مستنداتی درباره چگونگی کشف، کاوش و ارائه صفحات وب توسط گوگل داریم.
چقدر طول میکشد تا تأثیرات تغییر در سایت را در نتایج جستجو ببینم؟
هر تغییری که ایجاد کنید مقداری زمان میبرد تا در سمت گوگل منعکس شود. برخی تغییرات ممکن است در عرض چند ساعت مؤثر باشند، در حالی که دیگران ممکن است چندین ماه طول بکشند. بهطور کلی، بهتر است چند هفته صبر کنید تا ارزیابی کنید که آیا کار شما تأثیرات مثبتی در نتایج جستجوی گوگل داشته است یا خیر. در نظر داشته باشید که تمام تغییراتی که در وبسایت خود اعمال میکنید، لزوماً تأثیر قابل توجهی در نتایج جستجو نخواهند داشت؛ اگر از نتایج خود راضی نیستید و استراتژیهای کسبوکار شما این امکان را میدهد، میتوانید با تغییرات مدام آزمایش کنید و ببینید آیا تفاوتی ایجاد میکنند یا نه.
کمک به گوگل برای یافتن محتوای شما
قبل از اینکه واقعاً هر کاری را که در این بخش از این محتوا ذکر شده انجام دهید، بررسی کنید که آیا گوگل قبلاً محتوای شما را پیدا کرده است یا نه (شاید نیازی به انجام کاری نداشته باشید!). سعی کنید با استفاده از عملگر جستجوی site: در گوگل، سایت خود را جستجو کنید. اگر نتایجی که به سایت شما اشاره دارند مشاهده کنید، به این معناست که شما در فهرست قرار دارید. به عنوان مثال، جستجویی برای site:wikipedia.org این نتایج را باز میگرداند. اگر سایت شما را نمیبینید، نیاز به بررسی الزامات فنی دارید تا مطمئن شوید چیزی مانع از نمایش سایت شما در جستجوی گوگل نشده است، سپس دوباره به اینجا بازگردید.
گوگل بهطور عمده صفحات را از طریق لینکهای صفحات دیگری که قبلاً خزیده است پیدا میکند. در بسیاری از موارد، این لینکها از وبسایتهای دیگری هستند که به صفحات شما لینک میدهند. لینکگذاری سایتهای دیگر به شما بهطور طبیعی با گذشت زمان اتفاق میافتد و همچنین میتوانید با ترویج سایت خود، افراد را تشویق کنید تا محتوای شما را کشف کنند.
اگر به یک چالش فنی کوچک باز هستید، میتوانید یک نقشه سایت (sitemap) ارسال کنید که فایلی است که شامل تمام URLهایی است که در سایت شما برایتان مهم هستند. برخی سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) ممکن است حتی این کار را بهطور خودکار برای شما انجام دهند. اما این الزامی نیست و ابتدا باید بر روی این تمرکز کنید که افراد از سایت شما اطلاع داشته باشند.
بررسی کنید که آیا گوگل میتواند صفحه شما را همانطور که یک کاربر میبیند، ببیند زمانی که گوگل یک صفحه را خزیده میکند، ایدئال این است که صفحه را به همان شیوهای ببیند که یک کاربر معمولی میبیند. برای این کار، گوگل به این نیاز دارد که به منابع مشابهی که مرورگر کاربر به آنها دسترسی دارد، دسترسی داشته باشد. اگر سایت شما اجزای مهمی را که ماهیت وبسایت شما را تشکیل میدهند (مانند CSS و JavaScript) پنهان کند، ممکن است گوگل نتواند صفحات شما را درک کند، که به این معنی است که آنها ممکن است در نتایج جستجو نمایش داده نشوند یا در رتبهبندی برای اصطلاحاتی که هدف قرار دادهاید، خوب عمل نکنند.
گوگل بهطور خودکار نانخردهها (breadcrumbs) را بر اساس کلمات موجود در URL یاد میگیرد، اما اگر به یک چالش فنی علاقهمند هستید، میتوانید با استفاده از دادههای ساختاریافته و اسکیماها بر آنها تأثیر بگذارید. سعی کنید واژههایی را در URL گنجانده که ممکن است برای کاربران مفید باشد؛ به عنوان مثال:
https://www.example.com/pets/cats.html
یک URL که تنها شامل شناسندههای تصادفی باشد، برای کاربران کمتر مفید است و زیاد از نظر سئو بهینه نیست؛ به عنوان مثال:
https://www.example.com/2/6772756D707920636174
صفحات مشابه از نظر موضوعی را در دایرکتوریها گروهبندی کنید تصویری از نحوه گروهبندی صفحات در دایرکتوریها اگر بیش از چند هزار URL در سایت خود دارید، سازماندهی محتوای شما ممکن است بر نحوه خزیدن و فهرستسازی سایت شما توسط گوگل تأثیر بگذارد و یکی از عوامل موثر سئو سایت می باشد. بهطور خاص، استفاده از دایرکتوریها (یا پوشهها) برای گروهبندی موضوعات مشابه میتواند به گوگل کمک کند تا یاد بگیرد URLهای موجود در دایرکتوریهای مختلف چقدر تغییر میکنند.
برای مثال، به URLهای زیر توجه کنید:
https://www.example.com/policies/return-policy.html
https://www.example.com/promotions/new-promos.html
محتوا در دایرکتوری سیاستها به ندرت تغییر میکند، در حالی که محتوا در دایرکتوری تبلیغات احتمالاً خیلی زیاد تغییر میکند. گوگل میتواند این اطلاعات را یاد بگیرد و دایرکتوریهای مختلف را با فرکانسهای متفاوت خزیده و فهرستگذاری کند. برای اطلاعات بیشتر درباره ساختارهای سایت دوستانه برای موتورهای جستجو، به راهنمای ما برای سایتهای تجارت الکترونیک مراجعه کنید، زیرا ساختار URL مناسب در این نوع سایتها بیشتر اهمیت دارد و معمولاً بزرگتر هستند.
کاهش محتوای تکراری = بهبود سئو سایت
برخی وبسایتها محتوای یکسانی را تحت URLهای مختلف نمایش میدهند که به آن محتوای تکراری میگویند. موتورهای جستجو یک URL واحد (URL canonical) را برای نمایش به کاربران برای هر بخش محتوا انتخاب میکنند. برای بهینه سازی و سئو محتوا های سایت سعی کنید از محتوای تکراری پرهیز کنید و یا با تگ کنونیکال و ریدایرکت مشکل را حل کنید.
داشتن محتوای تکراری در سایت شما نقض سیاستهای هرزنامه سئو ما (گوگل) نیست، اما میتواند تجربه کاربری نامطلوبی ایجاد کند و موتورهای جستجو ممکن است منابع خزیدن خود را بر روی URLهایی که حتی برای شما اهمیت ندارند هدر دهند. اگر احساس ماجراجویی میکنید، ارزش دارد که بررسی کنید آیا میتوانید نسخه canonical صفحات خود را مشخص کنید یا نه. اما اگر خودتان URLهای خود را canonical نکنید، گوگل سعی میکند این کار را بهطور خودکار برای شما انجام دهد.
در هنگام کار بر روی canonicalization، سعی کنید اطمینان حاصل کنید که هر بخش محتوا در سایت شما تنها از طریق یک URL منحصر به فرد قابل دسترسی باشد؛ داشتن دو صفحه که اطلاعات یکسانی درباره تبلیغات شما را شامل میشوند، میتواند تجربه کاربری گیجکنندهای باشد (به عنوان مثال، مردم ممکن است تعجب کنند که کدام صفحه صحیح است و آیا بین این دو صفحه تفاوتی وجود دارد یا خیر).
اگر صفحات متعددی دارید که اطلاعات یکسانی دارند، برای سئو و بهینه سازی سایت خود سعی کنید از URLهای غیرمطلوب به URLی که بهترین نماینده آن اطلاعات است، یک ریدایرکت تنظیم کنید. اگر نمیتوانید ریدایرکت کنید، به جای آن از عنصر لینک rel=”canonical” استفاده کنید. اما دوباره، نگران این موضوع نباشید؛ موتورهای جستجو به طور کلی میتوانند این موضوع را خود به تنهایی تشخیص دهند.
سایت خود را جذاب و مفید کنید ایجاد محتوایی که مردم آن را جذاب و مفید بیابند، احتمالاً تأثیر بیشتری بر سئو سایت و حضور وبسایت شما در نتایج جستجو نسبت به هر یک از سایر پیشنهادات این راهنما خواهد داشت. در حالی که “محتوای جذاب و مفید” میتواند به معانی مختلفی برای افراد مختلف باشد، چنین محتوایی معمولاً ویژگیهای مشترکی دارد، مانند:
- متن خوانا و به خوبی سازماندهی شده است: محتوا را بهطور طبیعی بنویسید و اطمینان حاصل کنید که محتوا به خوبی نوشته شده، آسان برای دنبال کردن است و از اشتباهات املایی و گرامری خالی است. محتوای طولانی را به پاراگرافها و بخشهای کوچکتری تقسیم کنید و از عناوین برای کمک به کاربران در پیمایش صفحات خود استفاده کنید.
- محتوا منحصربهفرد است: زمانی که محتوای جدید مینویسید، به هیچ عنوان محتوای دیگران را بهطور جزئی یا کلی کپی نکنید: محتوا را خودتان بر اساس آنچه که درباره موضوع میدانید ایجاد کنید. تنها به بازنشر آنچه که دیگران قبلاً منتشر کردهاند نپردازید.
- محتوا بهروز است: به محتواهای منتشرشده قبلی نگاهی بیندازید و حسب نیاز آنها را بهروز کنید یا حتی در صورتی که دیگر مرتبط نیستند، حذف کنید.
- محتوا مفید، قابل اعتماد و محور کاربر است: اطمینان حاصل کنید که محتوایی که مینویسید برای خوانندگان شما مفید و قابل اعتماد باشد. بهعنوان مثال، فراهم کردن منابع کارشناسی یا باتجربه میتواند به مردم کمک کند تا تخصص مقالات شما را درک کنند.
انتظار واژههای جستجوی خوانندگان خود را داشته باشید
به کلماتی فکر کنید که کاربر ممکن است برای پیدا کردن یک بخش از محتوای شما جستجو کند. کاربرانی که اطلاعات زیادی درباره موضوع دارند ممکن است از کلیدواژههای متفاوتی در جستجوی خود نسبت به کسی که تازهوارد است، استفاده کنند. بهعنوان مثال، برخی از کاربران ممکن است به دنبال “چاشنیهای آماده” (charcuterie) بگردند، در حالی که دیگران ممکن است به دنبال “صفحه پنیر” (cheese board) باشند. پیشبینی این تفاوتها در رفتار جستجو و نوشتن با در نظر گرفتن خوانندگان شما میتواند تأثیرات مثبتی بر عملکرد سایت شما در نتایج جستجو داشته باشد.
اما اگر نتوانید هر گونه متفاوتی را که ممکن است کسی برای یافتن محتوای شما جستجو کند، پیشبینی کنید، نگران نباشید. سیستمهای تطابق زبان گوگل پیشرفته هستند و میتوانند درک کنند که صفحه شما چگونه با بسیاری از جستجوها مرتبط است، حتی اگر شما بهطور صریح از اصطلاحات دقیق در آنها استفاده نکنید.
از تبلیغات حواسپرت کننده پرهیز کنید
در حالی که تبلیغات بخشی از اینترنت هستند و قرار است توسط کاربران دیده شوند، اجازه ندهید که این تبلیغات بیش از حد حواسپرت کننده شوند یا مانع از خواندن محتوای شما توسط کاربران شوند. بهعنوان مثال، تبلیغاتی یا صفحات میانبر (صفحات نمایش دادهشده قبل یا بعد از محتوای مورد انتظار شما) که استفاده از وبسایت را دشوار میسازند.
لینک به منابع مرتبط
لینکها یک راه عالی برای اتصال کاربران و موتورهای جستجو به بخشهای دیگر سایت شما یا صفحات مرتبط در سایر سایتها هستند. در واقع، اکثریت قاطع صفحات جدیدی که گوگل هر روز پیدا میکند، از طریق لینکها است، که لینکها را به منبعی حیاتی تبدیل میکند که باید در نظر بگیرید تا صفحات شما توسط گوگل کشف و احتمالاً در نتایج جستجو نمایش داده شوند. علاوه بر این، لینکها میتوانند از طریق اتصال کاربران (و گوگل) به منبع دیگری که به مطالب شما اعتبار میبخشد، ارزش افزودهای ایجاد کنند.
نوشتن انکرتکست مناسب
متن لینک (که به آن متن انکرتکست نیز میگویند) بخش متنی یک لینک است که میتوانید ببینید. این متن به کاربران و گوگل اطلاعاتی درباره صفحهای که به آن لینک دادهاید، میدهد. با انکرتکست مناسب، کاربران و موتورهای جستجو میتوانند به راحتی متوجه شوند که صفحات لینکدار شما قبل از بازدید، چه محتوایی دارند. این موضوع یکی از موضوعات کوچیک اما پر اهمیت در آف پیج سئو است.
نحوه لینکدهی زمانی که نیاز دارید
لینکها میتوانند زمینه بیشتری درباره یک موضوع برای کاربران و موتورهای جستجو فراهم کنند که ممکن است به اثبات دانش شما در مورد یک موضوع کمک کند. با این حال، زمانی که به صفحات خارج از کنترل خود لینک میدهید، به عنوان مثال، محتوای سایتهای دیگر، مطمئن شوید که به منبعی که به آن لینک میدهید، اعتماد دارید. اگر نمیتوانید به محتوای آن اعتماد کنید و هنوز میخواهید به آن لینک دهید، یک انotation “nofollow” یا مشابه به لینک اضافه کنید تا از ارتباط موتورهای جستجو با سایت لینکداده شده جلوگیری شود. این کار به شما کمک میکند تا از پیامدهای منفی بالقوه در رتبهبندی خود در جستجوی گوگل جلوگیری کنید. لینک دهی یکی از مباحث بسیار مهم در حوزه سئو میباشد.
اگر محتوای تولیدشده توسط کاربر را در سایت خود قبول میکنید، مانند پستهای انجمن یا نظرات، مطمئن شوید که هر لینکی که توسط کاربران ارسال میشود، بهطور خودکار یک انnotation “nofollow” یا مشابه توسط سیستم مدیریت محتوای شما اضافه شود. از آنجا که شما در این مورد محتوا را ایجاد نمیکنید، احتمالاً نمیخواهید سایت شما بهطور کورکورانه با سایتهایی که کاربران به آن لینک میدهند، مرتبط شود. این کار همچنین میتواند از سوءاستفاده اسپمکنندگان از وبسایت شما جلوگیری کند.
تأثیر سئو بر نحوه نمایش سایت شما در جستجوی گوگل
این منبع ممکن است در منطقه شما در دسترس نباشد. صفحه نتایج جستجوی گوگل به طور معمول شامل چند عنصر بصری مختلف است که میتوانید بر آنها تأثیر بگذارید تا به کاربران کمک کنید تصمیم بگیرند آیا باید از طریق آن نتایج جستجو به سایت شما مراجعه کنند یا خیر. در این بخش، ما بر روی سئو لینک عنوان و نشانه تمرکز داریم زیرا اینها عناصر بصری مهمتری هستند.
تأثیر لینک تایتل ها بر سایت شما : بهینه سازی و سئو عنوان صفحه
لینک تایتل ، قسمت عنوانی نتیجه جستجو است و میتواند به مردم کمک کند تصمیم بگیرند که کدام نتیجه جستجو را کلیک کنند. چند منبع وجود دارد که گوگل برای تولید این لینک تایتل ها استفاده میکند، از جمله کلمات داخل تگ <title> (که به آن متن عنوان نیز گفته میشود) و سایر عناوین موجود در صفحه. این متن عنوان همچنین میتواند برای عنوانی که در مرورگرها و بروزرها نمایش داده میشود، استفاده شود. متن عنوان و بهینه سازی آن یکی از عوامل مهم در سئو می باشد.
شما میتوانید با نوشتن عنوانهای خوب، لینک تایتل را در جستجو تحت تأثیر قرار دهید: یک عنوان خوب باید منحصر به فرد برای صفحه باشد، واضح و مختصر باشد و بهطور دقیقی محتوای صفحه را توصیف کند. به عنوان مثال، عنوان شما میتواند شامل نام وبسایت یا کسبوکار شما، اطلاعات مهم دیگری مثل آدرس فیزیکی کسبوکار و شاید اطلاعاتی درباره آنچه که صفحه خاص برای کاربران ارائه میدهد باشد. مستندات ما درباره لینک تایتل ها نکات بیشتری درباره نحوه ایجاد عناوین خوب و چگونگی تأثیرگذاری بر لینکهای عنوان نتایج جستجوی سایت شما دارد.
کنترل کردن اسنیپتها – snippets
اسنیپتس snippets ، یک نتیجه جستجو معمولاً توضیحی از صفحه هدف دارد تا به کاربران کمک کند تصمیم بگیرند آیا باید روی نتیجه جستجو کلیک کنند یا نه. به این قسمت اسنیپت میگویند. این یکی از کلماتی است که در سئو بسیار آن را می شنوید. این متن از محتوای واقعی صفحهای که نتیجه جستجو به آن لینک میدهد، استخراج شده، پس شما کاملاً میتوانید کنترلی روی کلماتی که برای ایجاد این متن استفاده میشود داشته باشید. گاهی اوقات، این متن ممکن است از محتوای تگ توضیحات متا انتخاب شود که معمولاً یک خلاصه کوتاه یک یا دو جملهای از صفحه است. یک توضیحات متا خوب باید کوتاه، منحصر به فرد برای یک صفحه خاص باشد و شامل مهمترین نکات آن صفحه باشد.
منابع :